Madamemusique


Charlotte De Cooman studeerde in 2011 af voor viool aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In datzelfde jaar behaalde zij het diploma van leraar in de muziek.


Als violiste kon je haar aan het werk zien in Peter Live, De Mia’s, Idool, De Laatste Show, de Kom Op Tegen Kanker show, Iedereen beroemd en The Voice Van Vlaanderen. De afgelopen jaren werkte ze samen met o.a. School Is Cool, Hooverphonic, Tine Embrechts, Dez Mona, Raf Walschaerts, Liesbeth List, Gérard Lenorman, Johnny Hallyday, Lieven Tavernier, Isbells, Bent Van Looy, Stijn Meuris en The TCB Band van Elvis Presley. Als zangeres was ze tot 2013 te horen bij Scala & Kolacny Brothers. Charlotte maakt deel uit van Room 13 Orchestra en Het Willie Kepie Trio, een sociaal artistiek project voor mensen met een beperking, waar je haar als multi-instrumentalist kan bezig zien. Ze is verbonden als leerkracht muziek, esthetica en groepsmusiceren aan het Stella-Matutinacollege in Lede en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Dendermonde.
Caroline Ceulemans studeerde in 2005 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel als meester in de dramatische kunst optie musical en in 2011 aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen voor de specifieke lerarenopleiding Drama.

 

Ze is momenteel als docente woord en musical verbonden aan de Academies voor Muziek, Woord en Dans te Lier en Bornem. Verder is ze mee de drijvende kracht achter vzw Saltori, een vereniging die voorstellingen creeërt, lessenreeksen en workshops organiseert voor mensen met en zonder beperking. Verder heeft ze een rijk jeugdwerk verleden in binnen en buitenland en was ze als actrice in het jeugdtheater te zien. Ze deed onder andere mee aan diverse kooropnames voor Festivaria in een regie van Franck Van Laecke en was 8 jaar lid van het Scala koor onder leiding van de Kolacny Brothers.
Ilse Stroobant studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tussen 2006 en 2012 en behaalde een bachelor saxofoon, een master piano en het diploma voor leraar in de muziek. Tijdens haar studies was ze één van de winnaars van de ‘Laboprijs’ van Champs d’Action met een multimediaal project.

 

Als pianist begeleidde ze het meisjeskoor Scala in binnen- en buitenland alsook verschillende zangers en instrumentalisten op allerlei podia. Ze speelde muziektheater bij theater Pantalone in de voorstellingen ‘Pommeliere’ en ‘Hemelsblauw’ en tourde hiermee door heel Vlaanderen maar ook Luxemburg en Nederland. Ilse schreef ook muziek voor theatervoorstellingen van Compagnie Brulschaap en Ktuna. Ze speelde keyboard bij producties van Music Hall in ‘The Wizard of Oz’ met voorstellingen in Parijs en Brussel en ‘Evita’ en verder ook in ‘Sunset Boulevard’ van Bruxellons, ‘Jesus Christ Superstar’ Muziektheater Zeeland en ‘Blue Bird’ van Teweka. Verder is ze begeleider en leraar aan de Kunstacademie Ter Beuken in Lokeren, deel van een klassiek duo met saxofonist Stef Verpraet en vast bandlid van Tine Truwant en Nòrchestra.